Loopbaanankers test

Edgar H. Schein heeft reeds in 1978 onderzoek verricht naar loopbaanoriëntaties en heeft daarvan uitgebreid verslag gedaan. In 1980 heeft hij de basis gelegd voor dit instrument. Daarna heeft hij met een aantal andere onderzoekers deze ankers in verband weten te brengen met de verschillende ontwikkelingsfasen van een loopbaan en type organisatie. Loopbaanankers zijn een combinatie van drijfveren, behoeften en waarden.

De loopbaanankervragenlijst is een laagdrempelig instrument dat goed te gebruiken is door mensen zonder een psychologische achtergrond. Deze vragenlijst wordt overigens niet voor selectiedoeleinden gebruikt, maar wel voor individuele loopbaantrajecten, persoonlijke ontwikkelplannen en loopbaanworkshops. Dit instrument meet vijf verschillende loopbaanankers:

Omhoog

Staat voor een sterk opwaarts georiënteerde loopbaanrichting gericht op algemeen management. Het verwerven

van meer invloed, macht, controle en verantwoordelijkheden speelt een grote rol.

Veiligheid

Staat voor een grote behoefte aan een veilige baan in een duidelijke organisatie die gekenmerkt wordt door orde, rust en voorspelbaarheid. Men geeft de voorkeur aan een lang en vast dienstverband, erkenning en appreciatie door de werkgever, waarvoor men in ruil een loyale en toegewijde werkhouding biedt.

Vrijheid

Staat voor steeds meer persoonlijke autonomie, ruimte en eigen verantwoordelijkheid voor het bereiken van resultaten. Men heeft een hekel aan gebondenheid, zekerheid en vaste regels. Individuele vrijheid is het uiteindelijke doel.

Balans

Sommige mensen zoeken doelbewust naar een optimaal evenwicht tussen werk, privé-leven en zelfontwikkeling. Een groeiend aantal mensen is uiterst gemotiveerd bezig met een zinvolle loopbaan, maar wil dit wel integreren met een volledige levensstijl.

Uitdaging

Staat voor een grote behoefte aan opwinding, strijd, grenzen verleggen en jezelf uittesten. Tijdens de loopbaan zoekt men naar steeds moeilijkere uitdagingen. Men is erop gericht dichtbij het centrum van actie, avontuur en creativiteit te zijn en men heeft moeite zich los te maken van het werk.

mylogin.info | contact | disclaimer

Download

Hier kunt u aanvullende documenten downloaden.

In uw huisstijl

demo testrapport

Download

Hier kunt u aanvullende documenten downloaden.

 

Demo testrapport

download demo

Download dit rapport in uw huisstijl door in te loggen op uw account. Klik vervolgens op "tools".

Inzet

Deze test is voor alle accounts beschikbaar gesteld.

contact over deze test >